Uzun zamandır kurabiye tarifi vermiyordum. O yüzden bu kurabiyeyi sizlerle paylaşmak istedim. Çayla ikram ettiğinizde misafirleriniz bayılacak. Çocuklar bayram edecek. Birazcık kalori bombası bir şey ama lezzeti o kadar güzel ki. Bence 1-2 tane yemenin bir zararı olmaz diyorum. Sonuçta kırk yılda bir yeniyor. Öyle değil mi :)
TARÇINLI UN KURABİYESİ:
18 adet
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri (108-110 gram)
- 10 veya 11 yemek kaşığı un (160 gram kadar)
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı tarçın
- Margarini oda sıcaklığına gelene kadar bekletiniz.
- Bir yoğurma kabına alarak pudra şekeri ile birlikte krema halini alana kadar bir kaşık yardımıyla karıştırınız.
- Devamında unu, tarçını ve vanilyayı ekleyip, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurunuz.
- Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak yuvarlak şekiller veriniz.
- Yada isterseniz ince uzun rulo şeklinde yuvarlayıp bıçakla biraz eğik kesimler (verev) yaparak yağlı kağıt serilmiş yada direk fırın tepsisine diziniz. (hamur yağlı olduğu için tepsinin yağlanmasına gerek yok)
- Önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder