TARÇINLI UN KURABİYESİ / Kişniş Otu

Çarşamba, Ağustos 21, 2013

TARÇINLI UN KURABİYESİ

Un kurabiyesi nasıl yapılır, Kurabiye malzemeleri nelerdir?
Uzun zamandır kurabiye tarifi vermiyordum. O yüzden bu kurabiyeyi sizlerle paylaşmak istedim. Çayla ikram ettiğinizde misafirleriniz bayılacak. Çocuklar bayram edecek. Birazcık kalori bombası bir şey ama lezzeti  o kadar güzel ki. Bence 1-2 tane yemenin bir zararı olmaz diyorum. Sonuçta kırk yılda bir yeniyor. Öyle değil mi :)

TARÇINLI UN KURABİYESİ:
18 adet
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 6  yemek kaşığı pudra şekeri (108-110 gram)
  • 10 veya 11 yemek kaşığı un (160 gram kadar)
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı tarçın
  1. Margarini oda sıcaklığına gelene kadar bekletiniz.
  2. Bir yoğurma kabına alarak pudra şekeri ile birlikte krema halini alana kadar bir kaşık yardımıyla karıştırınız. 
  3. Devamında unu, tarçını ve vanilyayı ekleyip, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurunuz.
  4. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak yuvarlak şekiller veriniz.
  5. Yada isterseniz ince uzun rulo şeklinde yuvarlayıp bıçakla biraz eğik kesimler (verev) yaparak yağlı kağıt serilmiş yada direk fırın tepsisine diziniz. (hamur yağlı olduğu için tepsinin yağlanmasına gerek yok)
  6. Önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriniz. 
  7. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder