ARNAVUT SALATASI / Kişniş Otu

Salı, Eylül 10, 2013

ARNAVUT SALATASI

ARNAVUT SALATASI
"ARNAVUT SALATASI TARİFİ"
4-5 kişilik
patlıcan, közleme, Arnavut, Arnavut salatası, tarif, patlıcan közlemesi, salatMalzemeler:
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 veya 4 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım  limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Kırmızı biberleri ve patlıcanları yıkayın. Islak halde bırakın.
Bir kaç yerinden bir bıçak veya çatal yardımıyla deldikten sonra közleme tenceresinde veya fırın ızgarasında veya ocak üzerinde ateşte her taraflarını iyice közleyin. Kabuklarının kolay soyulması için bir kaba koyup, kapağını kapatın. Ilıyana kadar bekletin.
Bu arada soğanların kabuklarını soyun. Uzunlamasına ikiye bölün ve iki parçayı da yarım halka şeklinde incecik doğrayın.
Domatesin kabuklarını soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayın.
Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz, pul biber ve sirkeyi iyice karıştırarak sos hazırlayın.
Ilınmış olan biber ve patlıcanların kabuklarını soyun.
Biberleri çekirdeklerinden temizleyin.
Sonra hepsini küçük doğrayın. salata kasesinde tüm malzemeleri birleştirin.
Bir kaç kere karıştırıp sosun iyice karışmasını sağlayın.
Servis edin.
NOT: Mutfağınızda bir tane köz tenceresi bulundurmanızı tavsiye ederim. Marketlerde bulabileceğiniz ucuz bir tencere. Çok işe yarıyor. Salatanın limon miktarını size bıraktım. İsterseniz önce yarısını sıkın. Damak zevkinize göre ayarlayın. Bu salatayı isterseniz yoğurtlu da yapabilirsiniz. Biraz yoğurdu krema kıvamında çırpıp salatanın üzerine gezdirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder