Cuma, Eylül 06, 2013

KAKAOLU BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI


Bugün sizlere tarifini vereceğim tatlı, yapılışı çok basit ama bir çok değişik sunumla hepsi birbirinden lezzetli tatlılara dönüşebilen bir tarif. Ne olduğunu merak ettiyseniz söyleyeyim. Sütlü irmik tatlısı. Ana malzemeler süt, irmik ve şeker. Evet aslında bu kadar az malzemeden oluşuyor. İsterseniz sadece bu şekilde pişirip ikram edebilirsiniz. Yada  alt tabana kakaolu bisküvi döşeyerek, yada üstünü meyve ve jöleyle süsleyerek yada kakaolu puding  veya marmelatla süsleyerek yapabilirsiniz. Yani bir çok çeşitli yapılması mümkün bir tatlı. Ben bugünlük kakaolu bisküvi ile olanını yaptım. Diğerlerini zaman içinde yaparız.
KAKAOLU BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI
12 kişilik
Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 10 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 11 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket Eti kakaolu bisküvi (150 gr.lık)
  • 1/2 su bardağı ufalanmış ceviz veya fındık
  • 1 paket vanilya
  • Üzerini süslemek için Hindistan cevizi
Borcamın dibini biraz ıslatın. Sulu kalmasın ama ıslak olsun. Bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri koyun. Ocağı yakın ve devamlı karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynayınca ateşi kısın ve yine karıştırarak 5 dakika kadar yoğunlaşarak pişmesini sağlayın. Kapatmadan önce vanilyayı ekleyin. bir kaç kere karıştırıp kapatın. Ilıyınca birazını borcamın tabanına yayın. Bisküvileri üstüne yerleştirin. (Borcamım  4 lü olmak üzere 4 sıra yani 16 adet bisküvi alıyor) Cevizi serpiştirin ve kalan irmiği de en üste dökün. Islak bir kaşık veya spatula ile üzerini düzeltin. Hindistan cevizi ve istediğiniz malzemelerle süsleyin.
NOT: Benim kullandığım borcam ebadında bir kap kullanacaksanız ki yukarıda dediğim gibi 16 adet kare bisküvi dizilebiliyor. Tatlıyı döktüğünüz zaman fazla kalın bir tatlı olmuyor. O yüzden ya 12 kişilik bölün yada biraz daha küçük bir kaba yaparak daha küçük porsiyon hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder