Malzemeler:
- 100 gr. erimiş tereyağı
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı un veya pirinç unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 8-9 adet ceviz içi
- 1 paket vanilya
Bir kaba yumurtaları kırın. Köpürene kadar çırpın. Toz şekeri katın. 2-3 dakika çırpın. Erimiş tereyağını, yoğurdu ekleyin. Karıştırın.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birbirine katıp karıştırın. Mümkünse eleyin. Sıvı malzemelere katın ve mikserle iyice çırpın. Ezdiğiniz cevizi ekleyin. Karıştırın.
Fırını 160 dereceye alıp önceden ısıtın. Yağlanmış kek kalıbına malzemeyi dökün. Fırına koyup 35-40 dakika pişirin. Fırından ve kek kalıbından çıkarıp soğumaya bırakın.
Bir sos tenceresine kremayı koyun. Isınmaya başlayınca bitter çikolatayı ekleyin. Kremayı kaynatmadan bitter çikolatanın erimesini sağlayın. Ocağı kapatıp iyice karıştırarak yoğun parlak ve pürüzsüz bir sos elde edin.
Sosu ılınmış kekin üzerine eşit şekilde yayın ve katılaşmasını bekleyin. Sos donunca keskin bir bıçakla dilimleyin. Servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Bu keki sossuz yapabileceğiniz gibi, düz tepside de yapabilirsiniz. Pişirirken 35. dakikada temiz kuru bir bıçağı kekin ortasına batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. Islak çıkarsa süreyi bir kaç dakika uzatabilirsiniz. Belirtmek isterim ki kekler akşamdan yapılıp ertesi gün ikram edildiğinde lezzeti bir başka oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder