BAHARATLI FIRIN PATATES
4-5 kişilik
Malzemeler:
4-5 kişilik
Malzemeler:
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı paprika(tatlı toz kırmızı biber)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Patateslerin kabuklarını soyun veya taze patatesse kabuklarını soymadan iyice fırçalayarak yıkayın. Elma dilimleri şeklinde kesin.
Yani önce uzunlamasına ikiye bölün sonra her parçayı kestiğiniz düz kısım yere gelecek şekildeyken ,bıçağı hafif eğik tutarak 3 e bölün.
Derin bir kaba alın ve tüm malzemeyi katıp iyice karıştırın. 15-20 dakika dinlendirin.
O sırada fırını 200 dereceye ayarlayın. Yağlı kağıt kapladığınız fırın tepsisine patatesleri yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırında patatesleri yaklaşık 15 dakika pişirin.
Et ve tavuk yemeklerinin yanında yada tek başına servis edin. Şimdiden afiyet olsun.
Yani önce uzunlamasına ikiye bölün sonra her parçayı kestiğiniz düz kısım yere gelecek şekildeyken ,bıçağı hafif eğik tutarak 3 e bölün.
Derin bir kaba alın ve tüm malzemeyi katıp iyice karıştırın. 15-20 dakika dinlendirin.
O sırada fırını 200 dereceye ayarlayın. Yağlı kağıt kapladığınız fırın tepsisine patatesleri yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırında patatesleri yaklaşık 15 dakika pişirin.
Et ve tavuk yemeklerinin yanında yada tek başına servis edin. Şimdiden afiyet olsun.
NOT: Baharatların miktarı tamamen size kalmış. Azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder