4-6 kişilik
Malzemeler:
- 4 adet kemiksiz tavuk budu veya tavuk göğüs
- 1 paket mantar (400 gr)
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı konserve veya taze veya donmuş bezelye
- 1 tepeleme tatlı kaşığı un
- 1 çay kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su
Tavuk etlerini parmak uzunluğunda ve inceliğinde doğrayın.
Mantarların kabuklarını soyun. Büyükleri 2 ye bölün.
Tencereye yağları koyun. Eriyince soğanı ekleyin. 2-3 dakika kavurun. Mantarları ekleyin. Karıştırarak kavurmaya devam edin.
Mantarları kavururken tavuk etlerini ekleyin. Tavuklar kavrulup renkleri değiştiği zaman bezelyeyi katın. (Taze veya donmuş bezelye kullanıyorsanız bu aşamada katın. Konserve kullanıyorsanız yemeğin pişmesine 5 dakika kala ekleyin)
Köriyi serpin. Kremayı ve unu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Suyu da kattıktan sonra kaynamasını bekleyin. Kaynayınca ocağı kısın ve kısık ateşte tavuklar pişene kadar 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
NOT: Yemeğe isterseniz biraz daha fazla köri koyabilirsiniz. Ben körinin baskın tadını çok sevmediğim için 1 tatlı kaşığı yerine çay kaşığı ile koymayı tercih ettim. Hatta isterseniz köriyi hiç koymayabilirsiniz. Krema yeterince lezzet veriyor.
Her zaman dediğim gibi miktarları kendi damak zevkinize göre ayarlayın. Tarif benden kendi mutfağınıza göre uyarlamak sizden. Şimdiden afiyet olsun.
Blogunuzu yazarkafe sayesinde keşfettim, tarifleriniz tam da benim tarzıma uygun, o yüzden çok sevdim. Ben de kremalı veya beşamel soslu yemeklere bayılıyorum. Bu tarifi en kısa zamanda deniycem. Çok lezzetli görünüyor, elinize sağlık.
YanıtlaSilÖzge Hanım Merhaba,
SilTariflerimi beğendiğinize çok sevindim. Umarım her zaman beğenirsiniz ve takip edersiniz. En kısa zamanda kremalı ve beşamel soslu yemek tariflerini daha da fazlalaştıracağım. Ayrıca, favori tariflerinizi ve denediğiniz tariflerime ait her türlü eleştiriyi de beklerim. Mutlu ve sağlıklı kalın.