TARÇININ FAYDALARI / Kişniş Otu

Perşembe, Aralık 05, 2013

TARÇININ FAYDALARI


TARÇIN, FAYDALARI, SAĞLIKLI YAŞAM, KİŞNİŞ OTU, ANTİOKSİDAN

TARÇIN:

Tarçın, defnegiller den  yaprağını hiç dökmeyen aromatik kokulu bir bitkidir. Ana vatanı güney ve güney doğu Asyadır. Dünyanın en eski baharatlarından birisidir. Milattan önce 3000 yıllarında Çinliler tarafından kullanıldığı biliniyor. 
Tarçın ağaçlarının kullanılan kısmı aslında gövde ve dal kısımlarındaki kabuk kısmıdır. Ama meyveleri de tarçın gibi kullanılabiliyor
Tarçının bir çok yararı var. Mucize gibi bir bitki. Kokusu ve tadının hoş olması nedeniyle de rahatlıkla tüketebileceğiniz bir baharat.
İŞTE YARARLARI:
  • Günde yarım çay kaşığı alırsanız kolestrolü düşürür
  • Tip 2 diyabette kan şekerini düşürür.
  • Hazmı kolaylaştırır, mide bulantısını önler, mide kramplarını giderir.
  • Adet öncesi gerginliğine iyi gelir.
  • Tarçın koklamanın hafızaya iyi geldiği söylenir.
  • Bağırsak parazitlerinin dökülmesini sağlar
  • Bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Bal ve limonla karıştırıldığında, soğuk algınlığına, gribe, boğaz ağrılarına iyi gelir.
  • Vücut direncini artırır.
  • Cinsel gücü artırıcı afrodizyak bir baharattır.
  • Süte ve sütle yaptığınız tariflere katarsanız zararlı bakterileri öldürür.
  • Hatta içine kattığınız tüm malzemelerin bozulmasını önler, içlerinde zararlı bakterilerin çoğalmasını önler.
  • Kalsiyum, magnezyum, demir ve lif kaynağıdır.
  • Yani kısaca tam bir şifa kaynağıdır.
  • her zaman aklınıza her geldiğinde yiyin, koklayın ve için. Faydasını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder