RENKLİ PEYNİR TOPLARI / Kişniş Otu

Çarşamba, Mayıs 28, 2014

RENKLİ PEYNİR TOPLARI

RENKLİ PEYNİR TOPLARI TARİFİ / KİŞNİŞ OTU
Kahvaltı için harika peynir topları hazırladım. Pazar kahvaltılarını dışarıda yaptığımızda açık büfe de her zaman gördüğüm ve uzun zamandır yapmayı istediğim tarifti. Geçen pasta yapmak için aldığım ama tembelliğim yüzünden yapamadığım labne peyniri ve taze loru peynir topları için kullanayım dedim. İçine de evde az kalmış beyaz peynir ve kırıntılarını karıştırdım. Peynirleri bulayacağınız malzemeler de isteğe kalmış. Ben evde olan maydanoz, toz Antep fıstığı ve kırmızı pul biber kullandım. Ceviz ve dereotu da harika gidiyor. Hem lezzetli hem de sunumu çok güzel bir ikram. 
RENKLİ PEYNİR TOPLARI
24 adet
Malzemeler:
RENKLİ PEYNİR TOPLARI TARİFİ / KİŞNİŞ OTU
  • 200 gr. beyaz krem peynir veya labne peyniri
  • 100 gr. taze tuzlu veya tuzsuz lor peyniri
  • 100 gr. yumuşak beyaz peynir
Üzerini bulamak için:
  • ince kıyılmış maydanoz
  • ezilmiş ceviz-Antep fıstığı
  • incecik kıyılmış dereotu
  • kırmızı pul biber veya tatlı kırmızı toz biber
  • incecik kıyılmış fesleğen veya nane
RENKLİ PEYNİR TOPLARI TARİFİ / KİŞNİŞ OTU
Peynirleri karıştırın ve birbirine özleşmesi için iyice ezin. Pütürsüz hale getirin.
Peynirleri bulayacağınız malzemeleri tabaklara yayın.
Ellerinizi ıslatıp peynirden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın.
İstediğiniz malzemeye bulayın.  
Elde ettiğiniz renkli peynir toplarını 10-15 dakika buzdolabında beklettikten sonra servis edin.

2 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyorlar, ellerine sağlık. Ben de her gördüğümde aaa yapayım bunlardan diyorum da henüz muvaffak olamadım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Özge hanım. Kahvaltıya bir renk geldi. Herkes beğendi. Antep fıstıklıyı kızlar, Pul biberliyi eşim beğendi. Ben hepsini beğendim 😊

      Sil