4-6 kişilik
Malzemeler:
- 2 su bardağı börülce
- 1 paket mantar (400 gram kadar)
- 1 demet maydanoz
- 7-8 adet yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Islatamadıysanız üzerine sıcak su döküp en az 3-4 saat bekletin. Sonra bu suyu döküp üzerini geçecek kadar su doldurun. 1 tatlı kaşığı tuzun yarısını katın ve 30-35 dakika yumuşayana kadar haşlayın. Süzün.
Mantarların yapraklarını soyun. Küçük olacak şekilde 4-5'e bölün. Üzerini örtecek kadar su koyun. Kalan tuzu da ekleyip, 10 dakika kadar haşlayın.
Yeşil soğanların yapraklarını temizleyin. Bolca yıkayın. Kurulayın.
Maydanozun da saplarını ayıkladıktan sonra yapraklarını bol suda yıkayın. Kurulayın.
Yeşil soğan ve maydanozu incecik doğrayın.
Haşlanmış ve iyice süzülmüş olan kuru börülceleri, maydanozu, yeşil soğan ve mantarları karıştırın.
Bir kaba sos malzemelerini koyun ve iyice karıştırın. Hazırladığınız salatanın üzerine dökün. Servis edin.
NOT: Bu salata harika oluyor. İsterseniz içindeki malzemelere sevdiğiniz başka malzemeler ekleyebilirsiniz.
Taze börülceyi haşlama yoluyla 1 kez salata yapmışlığım var.
YanıtlaSilKurusundan hiç denemedim. Madem ''harika'' imiş, kesinlikle deneyeceğim.
Teşekkürler :)
Söyleyenlerin yalancısıyım :) Ben çok beğendim. İkram ettiğim 10 kişinin tümü güzel ibaresini bile kullanmadı. Harika olmuş dediler. O yüzden büyük ihtimalle sizde çok beğeneceksiniz. Şimdiden afiyet olsun. Sevgiler :)
SilHarika ötesi bir salata çok sık yaparım,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTijen hanım çok teşekkürler. Ben de çok beğendim. Çok ta sağlıklı bir salata. Sevgiler.
SilGerçekten çok sağlıklı,genelde Ege bölgesinde çok tüketilir...Sevgi ile...
YanıtlaSilAyrıca sizi duyarlılığınızdan dolayı can-ı gönülden kutluyorum,okuyucuya hemen yanıt verdiğiniz için...
YanıtlaSilTekrar teşekkürler. Elimden geldiğince blogumla ilgili tüm yaziları ve mesajları takip etmeye çalışıyorum. Sevgiler 😊
Sil