HASAN PAŞA KÖFTESİ / Kişniş Otu

Pazartesi, Nisan 20, 2015

HASAN PAŞA KÖFTESİ

HASAN PAŞA KÖFTESİ TARİFİ

8 adet-4 kişilik
Malzemeler:
  • 1 kg. köftelik kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 5 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 50-100 gram kadar kaşar rendesi
Patatesin kabuklarını soyun. Bir kaç parçaya bölün. Üzerine çıkacak kadar su koyun ve kaynamaya başlayınca ocağı kısıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Suyunu süzün. İçine tereyağını, 1 çay kaşığı tuzu ve sütü ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar ve malzemeler birbirine karışıncaya kadar ezerek karıştırın.
Bir kaba kıymayı koyun. Kuru soğanı rendeleyip ekleyin. 1,5 çay kaşığı tuzu, karabiberi, kimyon ve 3 yemek kaşığı suyu ilave edip yaklaşık 5 dakika kadar yoğurun.
Fırını 250 dereceye ayarlayın. Köfteyi 8 eşit parçaya bölün. Yuvarlak köfteler yapın. Yağladığınız fırın kabına yan yana yerleştirin. Ortalarına bastırarak hafif çanak şekli verin. Fırında 20 dakika pişirin.
O sırada 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı suda ezin. 1 yemek kaşığı sıvı yağı da ilave edin. Yemeğin üzerine kaynar ekleneceği için kaynamaya bırakın.
20 dakikanın sonunda köfteleri fırından çıkarın. Fırının ısısını 200 dereceye düşürün.
Patates püresini bir kaşıkla ya da pasta süsleme aparatıyla köftelerin üstüne yayın. 
Kaynar durumdaki salçalı suyu püreye gelmemesine dikkat ederek köftelerin hizasına kadar kaba dökün. 
Suyun üstüne kekiği serpin. 20-25 dakika fırında pişirin.
En son kaşar rendesini de üstlerine serptikten sonra 5 dakika daha kaşar kızarana kadar fırında pişirin. Hasan Paşa Köfte hazır. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder