Bu kek tek kelimeyle harika. Hem sade kekin lezzetini hem de içindeki limon kabuğu rendesi nedeniyle limonlu kek lezzetini barındırıyor.
MADEİRA KEKİ8 kişilik
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 175 gram oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı veya margarin
- 225 gram un (12 yemek kaşığı kadar)
- 175 gram toz şeker (10 yemek kaşığı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi

Kek kalıbına dökün. 50 dakika kadar pişirin. Ancak 30. dakikadan sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp geri kalan 20 dakikayı bu ısıda pişirin.
Son 5-6 dakika kala temiz ve kuru bir bıçağı veya kürdanı keke batırın. Kuru çıkarsa kek pişmiş demektir. Fırından çıkarın. 5-10 dakika soğumasını bekleyin. Yağlı kağıtları çıkarın. İyice soğuyunca servis edin.
NOT: Çok sade bir kek ama çok lezzetli. Yine de isterseniz ceviz fındık gibi malzemeler katabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder