MADEİRA KEKİ / Kişniş Otu

Cuma, Nisan 24, 2015

MADEİRA KEKİ

Madeira kek tarifi, Çay, Kek, Pasta, Kişniş, Kişniş Otu, nedir
Bu kek tek kelimeyle harika. Hem sade kekin lezzetini hem de içindeki limon kabuğu rendesi nedeniyle limonlu kek lezzetini barındırıyor.
Mutlaka deneyin diyeceğim keklerden birisi.
MADEİRA KEKİ
8 kişilik
Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 175 gram oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı veya margarin
  • 225 gram un (12 yemek kaşığı kadar)
  • 175 gram toz şeker (10 yemek kaşığı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 18 veya 20 cm'lik kek kalıbının her yerini yağlayın. Mümkünse yağlı kağıt serin.Yumuşamış tereyağını ve toz şekeri  mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek kırın. Her defasında biraz karıştırıp diğerini kırın.
Madeira, Kek, Tarifi, Çay, Kişniş, Kişniş Otu, NedirYüzeyde kabarcıklar oluşmaya başlayana kadar 2-3 dakika çırpın. Mümkünse elenmiş un ve kabartma tozunu katın. Karıştırın. En son limon kabuğu rendesini ekleyin. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. 
Kek kalıbına dökün. 50 dakika kadar pişirin. Ancak 30. dakikadan sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp geri kalan 20 dakikayı bu ısıda pişirin. 
Son 5-6 dakika kala temiz ve kuru bir bıçağı veya kürdanı keke batırın. Kuru çıkarsa kek pişmiş demektir. Fırından çıkarın. 5-10 dakika soğumasını bekleyin. Yağlı kağıtları çıkarın. İyice soğuyunca servis edin.
NOT: Çok sade bir kek ama çok lezzetli. Yine de isterseniz ceviz fındık gibi malzemeler katabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder