KURU ÜZÜMLÜ FINDIKLI MUFFİN / Kişniş Otu

Çarşamba, Nisan 15, 2015

KURU ÜZÜMLÜ FINDIKLI MUFFİN

KURU ÜZÜMLÜ FINDIKLI MUFFİN TARİFİ

15-16 Adet
Malzemeler:
  • 4,5 çay bardağı mısır unu
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı süt 
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 çay bardağı fındık
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
YAPILIŞI: 
Tereyağı veya margarini eritin ve ılınmasını bekleyin. Limonun kabuğunu rendeleyin.
Bir kaba dolmalık fıstık hariç tüm malzemeyi katın ve iyice karıştırın. Hazırladığınız kek hamurundan daha sulu kıvamdaki malzemeyi yarım saat kadar dinlendirin. Muffin kaplarınızı hazırlayın.


Bir kepçe yardımıyla muffin kaplarına paylaştırın. Kapları çok doldurmayın. Üstten 1-2 parmak boşluk kalsın.
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Muffinleri tepsiye dizin. Üzerlerine dolmalık fıstık serpin. Fırında 15-20 dakika pişirin. 15. dakikada muffinin pişip pişmediğini anlamak için kuru bir bıçak veya kürdanı keke batırın kuru çıkarsa pişmiş demektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder