PASKALYA ÇÖREĞİ
6-8 kişilik
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 500 gram un (3+ 1/3 su bardağı)
- 100 gram margarin (yumuşamış)
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri(85-90 gram)
- 1 paket (10 gram)kuru maya veya yarım paket yaş maya
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çimdik tuz
- 1 yumurtanın sarısı (üzerine sürmek için)
Üzerine yumurtaları kırın. Yumuşamış margarini, pudra şekerini, mahlep ve tuzu ekleyin.
Elinizle mıncıklayarak önce sıvı malzemeleri iyice karıştırın sonra yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerini streçle kapatıp yaklaşık yarım saat kadar mayalanması için bekletin. Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün.
Her parçayı da kalın ve uzun çubuklar haline getirin. Yağlı kağıt serilmiş veya biraz yağlanmış tepside uçlarını birleştirin ve devamında saç örgüsü şeklinde sarın. (sıkı sarmayın)
Tepsi mayasının gelmesi için 10-15 dakika bekletin. O sırada fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Tepsi mayası gelen puf puf çöreğinizin üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
NOT: Pudra şekeriniz yoksa bir yağlı kağıt içine toz şekeri koyup sıcak ütü ile üzerinden geçerseniz harika pudra şekeri elde etmiş olursunuz.
Eğer daha şişman bir paskalya çöreği seviyorsanız çubukların özellikle orta kısmını daha kalın yapıp örmeniz yeterli olacaktır.
İsterseniz üzerine file fındık veya badem gibi malzemeler serpebilirsiniz.
Çocuklugumdan çok sevdigim bir çörek nefis oldu
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum. Beğendiğinize çok sevindim. Sevgiler :)
Sil