Pazılı Yoğurt Çorbası / Kişniş Otu

Pazar, Eylül 20, 2015

Pazılı Yoğurt Çorbası

Yoğurt Çorbası, Çorba, Pazılı tarifler, Glütensiz tarifler, Sağlıklı tarifler, Kişniş
Pazıyı seviyorsanız bu çorbayı çok seveceksiniz. Bu çorba gerçekten çok güzel oluyor. Yoğurtlu ve yarmalı ya da börülce bir çorbaya pazı gibi bir sebze girince lezzetli bir çorba olmuş. Deneyin derim. Çorbayı mutfağınızdan eksik etmeyin. Bence çorba sağlık demek. Lezzet demek. İçimizi ısıtmak demek. İçin. Sağlık için için :)


Pazılı Yoğurt Çorbası Tarifi

5-6 kişilik
Malzemeler:

  • 1 demet pazı (20-25 adet)
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı kuru börülce( yarma buğday da kullanabilirsiniz)
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber veya tatlı toz biber
Kuru börülceyi yıkayın ve süzün. ve 6 su bardağı su ve tuzu ilave ettiğiniz tencerede kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yaklaşık yarım saat sürüyor.
Pazıları iyice yıkayın ve saplarıyla beraber incecik doğrayın.
Yoğurdu iyice ezdiğiniz sarımsaklarla karıştırın.
Yoğurt Çorbası, Çorba, Pazılı tarifler, Glütensiz tarifler, Sağlıklı tarifler, Kişniş
Haşlanan börülceye incecik doğradığınız pazıları ekleyin. 6-7 dakika kadar pişirin. 
Haşlama suyundan bir kepçe alarak sarımsaklı yoğurda yavaşça katın. Karıştırarak, yoğurdun ılınmasını sağlayın. Devamında çorbayı karıştırırken yoğurtlu bulamacı yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Tekrar kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika sonra ateşi kapatın.
Bir tavada zeytinyağını ve kırmızı pul biberi ısıtın. Çorbaya ilave edin. Ilıyınca veya soğuyunca servis edin.
Yoğurt Çorbası, Çorba, Pazılı tarifler, Glütensiz tarifler, Sağlıklı tarifler, Kişniş
NOT: Bu çorba ılık ve genellikle soğuk içilen bir çorba. Bence her türlü çok lezzetli oluyor.
Ben hem kuru börülceli hem de yarmalı yaptım. İki türlü de çok güzel oldu. Seçim sizin damak zevkinize kalmış. 
Yarmalı yaparsanız bekledikçe kalınlaşabilir. Biraz kaynamış su takviyesi gerekebilir. 
Tuzu ve kırmızı pul biberi kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Acı sevmiyorsanız birazcık karabiberli yağ yapabilirsiniz veya tatlı toz kırmızı biber kullanabilirsiniz.
Her zaman dediğim gibi tarif benden kendi damak zevkinize göre hazırlamak sizden. Şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

  1. elinize saglık.Blogunuz tesadufen buldum bende beklerim efendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Beğendiğinize çok sevindim. Ben de sizin sitelerinizi çok beğendim. Başarılar dilerim. Mutlaka takip edeceğim :)

      Sil