Sayfalar

6 Ekim 2015 Salı

CEVİZLİ KIRMIZI BİBER SALATASI

CEVİZLİ KIRMIZI BİBER SALATASI
4 kişilik
Malzemeler:
  • 6 adet kırmızı biber
  • 1 avuç ceviz içi
  • 10 adet kokteyl yeşil zeytin
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet sivri biber
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Kırmızı biberleri ocakta veya fırında közleyin. Ilıyınca kabuklarını soyun. İç kısımlarını temizleyin. Küp doğrayın.
Ceviz içini irili ufaklı doğrayın. Maydanozu incecik kıyın. 
Sivri biberleri ve kokteyl zeytinleri ince halkalar halinde dilimleyin.
Bir kapta tüm malzemeyi karıştırın. Tatlandırmak için zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Tekrar karıştırın ve 10 dakika kadar tatların birbirine karışması için bekletin. Servis yapın. 
Afiyet olsun.
NOT: Bu salatayı hem kendi közlediğim biberlerle hemde konserve biberle yaptım. İkisi de harika oldu. Tabi konserve biberle yapılan daha ekşi oldu. Ama yine de güzeldi. Ama mümkünse kendiniz közleyip hazırlayın derim. İçine katılan cevizin ve zeytinin miktarı sizin zevkinize kalmış. Tuzu mutlaka tüm malzemeyi karıştırıp tadına baktıktan sonra katın. Zeytinin miktarına göre değişecektir. 
Zeytin olarak kokteyl bulamazsanız normal yeşil zeytinle de yapabilirsiniz. 
Biberlerin kolay soyulması için közledikten hemen sonra üzerini alüminyum folyo veya streçle kaplayarak kendi buharında 5-10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...