Sayfalar

7 Aralık 2015 Pazartesi

KIYMALI FIRIN PATATES



KIYMALI FIRIN PATATES
4-6 kişilik
Malzemeler:

  • 500 gram kıyma
  • 8 adet orta boy patates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 200 gram kadar kaşar
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyun ve hala sıcakken tereyağını, 1 tatlı kaşığı tuzu, yarım çay kaşığı karabiberi katıp iyice ezerek karıştırın.  Püre haline gelen patatesi yağlanmış borcama yayın.
Kuru soğanı, yeşil biber ve 2 domatesi küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Kalan 2 domatesi rendeleyin. Kaşarı da rendeleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Bir tencereye sıvı yağı ve kuru soğanı koyun. 1-2 dakika kavurun. Kıymayı ekleyin. Kıymanın rengi değişene kadar 1-2 dakika daha kavurun.

Yeşil biberi ekleyin. 1 dakika kavurduktan sonra salçayı ve domatesleri ekleyin. Kalan tuzu, karabiberi ve suyu katın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 10 dakika kadar pişirin.(Kıyma biraz sulu kalmalı. Eğer su tamamen çekilirse yarım çay bardağı su ekleyin.) 

Pişen eti patatesin üzerine yayın. Kaşar rendesiyle kaplayın. 
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

NOT: Et piştikten sonra tuzunu kontrol etmenizi öneririm. Az ise biraz daha katabilirsiniz. Acı seviyorsanız yeşil biberleri acı kullanabilirsiniz veya kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz. 
İsterseniz başka sebzeler ekleyebilirsiniz. Mesela mantar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...