Sayfalar

11 Ocak 2016 Pazartesi

PATATESLİ ISPANAKLI YUMURTA

Bugün değişik bir yemek yapmak isterseniz, size bu tarifimi tavsiye edeceğim. Patates püreli ve ıspanaklı bir yemek. Hem de yumurtalı. Yani hem lezzetli, hem doyurucu hem de çok sağlıklı. İsterseniz başka malzemelerle de yapabilirsiniz. Ispanak yerine pazı olabilir. Kıymalı, patatesli olabilir. Yani sevdiğiniz sebzelerle yapabileceğiniz görseli de güzel bir yemek.
PATATESLİ ISPANAKLI YUMURTA
4 kişilik
Malzemeler:
  • 500 gram ıspanak
  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyun. Sıcakken içine tereyağı ile biraz tuz ekleyin ve iyice ezin. Yağladığınız fırın kabına yayın.
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kuru soğanı incecik doğrayın. İyice yıkayıp süzdüğünüz ıspanağı doğrayın. Bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun.
Isınınca kuru soğanı ekleyin. Hafif rengi değişince ıspanağı katın. Yüksek ateşte devamlı karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Biraz tuz ve karabiberi, yarım çay kaşığı kırmızı pul biberi ekleyin. 
Kavurduğunuz ıspanağı patatesin üstüne yayın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Sürenin sonunda fırından çıkarın ve üstünde yumurtaları kırmak için 4 adet çukur açın. Yumurtaları kırın. Yumurtaların üstüne biraz tuz serpiştirin. Tekrar fırına verin. 5-6 dakika kadar pişirin.
Kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım çay kaşığı kırmızı pul biberi ısıtıp sos hazırlayın.
Servis edeceğiniz zaman üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Ya da sadece pul biber serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
NOT: Tuz ve baharat miktarlarını verdim ama yine de miktarlarını kendi damak zevkinize göre tadarak ayarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...