Cuma, Şubat 12, 2016

DOMATES SOSLU FIRIN MAKARNA

DOMATES, SOSLU, FIRIN, MAKARNA, TARİFİ, FIRIN YEMEKLERİ, VEJETARYEN, KOLAY, PRATİK, KİŞNİŞ
DOMATES SOSLU FIRIN MAKARNA TARİFİ

5-6 kişilik
Malzemeler:
  • 1 paket spagetti 
  • 6 adet domates veya 200 gram domates püresi
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1/4 demet maydanoz
  • 250 gram dil peyniri veya kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
DOMATES, SOSLU, FIRIN, MAKARNA, TARİFİ, FIRIN YEMEKLERİ, VEJETARYEN, KOLAY, PRATİK, KİŞNİŞ
Domatesleri rendeleyin. (Domates püresi kullanacaksanız 1 çay bardağı su ile karıştırın) 
Çarliston biber ve kırmızı biberleri küçük doğrayın. Sarımsakları ezin. Maydanoz yapraklarını incecik doğrayın. 
Dil peynirini ince dilimlere ayırın ve doğrayın. (Kaşar peyniri kullanacaksanız rendeleyin.)
Makarnayı, 2 yemek kaşığı tuz eklenmiş suda biraz dirice yani dişe gelir halde pişirin. Yaklaşık 5-6 dakika kadar yeterlidir. (Fırın makarnası ile yapmadım. Normal spagetti makarna için verdiğim süredir)
Fırını 180 dereceye alt üst programa ayarlayıp ısıtın. 
DOMATES, SOSLU, FIRIN, MAKARNA, TARİFİ, FIRIN YEMEKLERİ, VEJETARYEN, KOLAY, PRATİK, KİŞNİŞ
O sırada bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyun. Eriyince biberleri ekleyin. Bir kaç dakika kavurun. Sarımsağı ekleyin. Domates rendesini veya püreyi ilave edin. 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Maydanozu katın. Pişirdiğiniz spagettiyi ekleyin. Peynirin birazını katıp tüm malzemeyi karıştırın.
DOMATES, SOSLU, FIRIN, MAKARNA, TARİFİ, FIRIN YEMEKLERİ, VEJETARYEN, KOLAY, PRATİK, KİŞNİŞ
Yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine peynirin kalanını yayın. Peynir eriyene ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika fırında pişirin.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Fırın makarna pişirirken  kuru ve sert bir makarna olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. O yüzden burada da domates sosun bol olması gerekiyor. Makarnanın sosa iyice bulanması çok önemli. En az 6 adet domates kullanmanız gerekli. Eğer bu yemeği kışın yapacaksanız ve domates püresi kullanmanız gerekiyorsa püreyi mutlaka sulandırın. 1 veya 1,5 çay bardağı su (makarna suyu da olabilir) ekleyin. Sosu çok fazla kaynatıp suyunu çektirmeyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder