Malzemeler:
- 5 kahve fincanı un
- 5 kahve fincanı toz şeker
- 5 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı kakao (üzerine)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çorba kaşığı granül kahve
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- Yarım litre süt
- 1,5 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 200 gram labne peyniri (1 kutu)
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Toz şekeri derin bir kaba dökün.Yumurtaları kırıp ekleyin. Rengi açılıp kremamsı bir hal alana kadar 4-5 dakika çırpın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. 2-3 dakika kadar tekrar çırpın. Yağlanmış ve mümkünse yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. ( Pişmesine 1-2 dakika kala bir kürdanı veya kuru bir bıçağı kekin ortasına sokun. Kuru çıkarsa pişmiş demektir. Nemli çıkarsa bir kaç dakika daha pişirin.)
- Keki ılıyınca kalıptan çıkarın. Keskin ve düz kenarlı bir bıçakla tam ortasından iki parçaya kesin. Soğumaya bırakın.
- 1 su bardağı ılık suya, 1 çorba kaşığı granül kahve ve 1 çorba kaşığı toz şekeri katın. karıştırın ve soğumaya bırakın.
- O sırada bir tencereye sütü, unu, toz şekeri ve 2 yumurta sarısını koyun. İyice karıştırın. Yoğun muhallebi kıvamına gelene kadar, karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynayıp, göz göz fokurdamaya başlayınca ateşi kısıp 3-4 dakika daha pişirin. Muhallebiyi ocaktan alın. 5-6 dakika kadar ılınması için bekleyin. Üzerinin kaymak tutmaması için arada karıştırın. Ilımış muhallebiye labne peyniri ekleyin. İyice soğuması ve pürüzsüz hale gelmesi için 1-2 dakika kadar çırpın.
- Soğumuş kekin, alt parçasını servis tabağına alın. Hazırladığınız kahveyle üzerini ıslatın. Kremanın yarısını kekin üzerine yayın. Diğer kek parçasını da üzerine yerleştirin. Tekrar kahveyle ıslatın. Kalan kremayı üzerine ve kenarlarına yayın.
- 2 tatlı kaşığı kakaoyu üzerine serpin. Tiramisu pastanız hazır. Çok daha lezzetli bir pasta olması için bir gün bekletirseniz harika olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder