Sizlere özellikle etlerin ve hamburgerin ve tabiki patatesin yanına çok yakışan Barbekü sosun tarifini vermek istedim. Hem yapımı çok kolay hem de gerçekten çok lezzetli. Biraz fazla yapıp dolapta 1 hafta, dipfrizde ise 6 ay kadar saklayabilirsiniz. Ben bu sosu hem domates püresi ile hem de ketçap ile denedim. İkisi de yakışıyor. Siz hangisini bulabiliyor iseniz onunla deneyin derim. İşte bu lezzetli sosun tarifi:
BARBEKÜ SOS TARİFİ
10-15 kişilik
Malzemeler:
- 500 gram ketçap veya domates püresi
- 1 adet worcester sos
- 3 diş sarımsak
- 50 ml. zeytinyağı
- 50 gram tereyağı
- 50 ml. elma sirkesi
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 5-6 adet tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
Soğuyunca servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Worcester sos büyük marketler de satılıyor. Ama bulamazsanız yine de sosunuzu yapabilirsiniz. O zaman içine bir küçük kuru soğan kavurun. Bir de 1 yemek kaşığı hardal katın. Biraz az lezzetli olur. Ama yine de güzel oluyor.
Şeker ve tuzun miktarını ketçap kullanımı için verdim. Eğer domates püresi kullanacaksanız 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder