Sayfalar

22 Şubat 2016 Pazartesi

KARA LAHANA ÇORBASI

KARA LAHANA ÇORBASI
5-6 kişilik
Malzemeler:
  • 300 gram kara lahana
  • 1, 5 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Kara lahanaların sert dallarını temizledikten sonra incecik kıyın. Kuru soğanı ve yeşil biberi yemeklik doğrayın. Bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyun.
Isınan yağa soğan ve biberleri ekleyip renkleri sararıncaya kadar kavurun. Salçayı ekleyin.1 dakika kadar kavurup, mısır ununu ilave edin. 1 dakika kadar kavurun.
Kara lahanayı, tuzu ve suyu ekleyin. Kara lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Haşlanmış barbunya, mısır ve kırmızı pul biberi ekleyip 5 dakika daha pişirin.
Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.














NOT: Mısır yerine mısır kırığı da kullanabilirsiniz. Bu çorba Karadeniz yöremizin meşhur çorbasıdır. Çok lezzetli ve besleyici bir çorba. Mutlaka yapın diyorum. Şimdiden afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Beğendiğinize sevindim. :)

      Sil
  2. güzel lana çorbası tarifiniz elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çorba gerçekten de güzel oldu. Çok sık yapmasam da, kara lahana bulduğum zaman mutlaka çorbasını yapıyorum. Keyifle içiyoruz. :)

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Bu arada hiç karalahana yememiş olduğumdan daha da ilgi çekici geldi aslında.Arada denemek gerek sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Beğendiğinize çok sevindim. Denemenizi tavsiye ederim. Umarım beğenirsiniz :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...