KAYA KORUĞU SALATASI / Kişniş Otu

Pazartesi, Nisan 18, 2016

KAYA KORUĞU SALATASI

KAYA KORUĞU, SALATASI, TARİFİ, SAĞLIKLI, GLÜTENSİZ, VEJETARYEN, YÖRESEL, TARİFLER

KAYA KORUĞU SALATASI TARİFİ

4 kişilik
Malzemeler:

  • 2 bağ kaya koruğu
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 limonun suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı tuz

Kaya koruğunun yapraklarını ve körpe dallarını ayıklayın. Bolca yıkayın. Süzün. Su kaynatın. İçine sirkeyi ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Kaya koruğunu katın. 5 dakika kadar haşlayın. Süzün. 

KAYA KORUĞU, SALATASI, TARİFİ, SAĞLIKLI, GLÜTENSİZ, VEJETARYEN, YÖRESEL, TARİFLER, KİŞNİŞ
Sosu için sarımsağı ezin. zeytinyağı ve tuz ile limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın. 1 saat kadar sosu çekmesi için dinlendirin.
Afiyet olsun.
NOT: Kaya koruğu normalde ekşimsi bir ottur. O yüzden özellikle limonu ve tuzu dikkatli kullanın. Gerekirse limonun önce yarısını katıp dinlendirin. Tadına bakıp biraz daha limon suyu ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder