Bugün ramazanın 3. günü oluvermiş. Tariflerime ilk günden başlamak isterdim ama bir kaç günlüğüne Venedik'e gitmiştim. Dün, yol yorgunluğu nedeniyle kendime gelmeye çalışmakla geçti. Neyse bugün biraz iyiyim. Dün, iftar için yaptığım köftenin tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Saray mutfağından Kimyonlu Köfte çok lezzetli olmuştu. Yanına arpa şehriyeli pirinç pilavı yaptım. Zeytinyağlı taze fasulye ve cacık ile lezzetli, doyurucu ve pratik bir menü olmuştu. İşte tarifi:
Kimyonlu Köfte Tarifi4 kişilik
12 adet
Malzemeler:
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- kızartmak için sıvı yağ
Kuru soğanları rendeleyin. Suyunu süzün. Sarımsakları ezin. Tüm malzemeyi kıymaya katın ve 6-7 dakika iyice yoğurun.
Avuç içi büyüklüğünde iri yassı köfteler yapın. (pişince küçülüyor) Bol sıvı yağda veya ızgarada kızartın. Pilav, makarna, patates kızartması veya püresi ile servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder