ELMALI KURABİYE / Kişniş Otu

Cuma, Haziran 03, 2016

ELMALI KURABİYE

ELMALI KURABİYE TARİFİ / KİŞNİŞ OTU / KURABİYE TARİFLERİ, ÇAY, TATLI

ELMALI KURABİYE TARİFİ

25-30 Adet
Malzemeler:
  • 4 su bardağı un 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 yumurta 
  • 250 gram tereyağı veya margarin 
  • 1 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (üzerine serpmek için)
İç Malzeme:
  • 3 adet elma (ekşi olmayan)
  • 4 yemek kaşığı toz veya pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık 


 Önce iç malzemeyi hazırlayın. Elmaların kabuğunu soyup rendeleyin. Toz şekeri ilave edip suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Tarçın ve irili ufaklı parçalanmış ceviz içini ekleyin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.
ELMALI KURABİYE TARİFİ / KİŞNİŞ OTU / KURABİYE TARİFLERİ, ÇAY, TATLI
Derin bir kaba tereyağını, toz şekeri yumurta ve yoğurdu katın. Elinizle karıştırın. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
ELMALI KURABİYE TARİFİ / KİŞNİŞ OTU / KURABİYE TARİFLERİ, ÇAY, TATLI
Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 10 dakika kadar  dinlendirin.
ELMALI KURABİYE TARİFİ / KİŞNİŞ OTU / KURABİYE TARİFLERİ, ÇAY, TATLI
Hamuru 1 cm kalınlığında açın. İstediğiniz şekli verin.  İçine elmalı malzemeden koyup kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin. Soğuyunca servis edin. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Şahane görünüyor ... Emeğine sağlık ..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim. Gerçekten de çok lezzetli oldu :)

    YanıtlaSil