Sayfalar

9 Haziran 2016 Perşembe

TAVUK KÜLBASTI

Yine saray mutfağından günümüze kadar ulaşan çok lezzetli ve bir o kadar da pratik tarif vereceğim. Tavuk Külbastının lezzetini ve pratikliğini seveceksiniz. İftar menüsü olarak yanında arpa şehriyeli pirinç pilavı (dün biraz fazla yapmıştım), balık enginar veya diğer adıyla enginar kızartma, zeytinyağlı kabak ve salata hazırladım. Balık enginarın tarifini de birazdan vereceğim. Şimdi külbastının tarifi:
TAVUK KÜLBASTI
4 Kişilik (8 parça)
Malzemeler:
  • 1 kg. tavuk göğüs 
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tavuk göğüsü ince olması için 2 eşit kalınlıkta parçaya kesin. Kuru soğanları rendeleyin. Suyunu süzün ve  geniş bir kaba koyun. İçine karabiberi ve tuzu katın. Karıştırın. 
Tavuk parçalarını içine yerleştirin. Kabın üstünü örtüp 1-2 saat buzdolabında dinlendirerek marine edin.
Sürenin sonunda tavaya veya ızgaraya yağları koyun. Isınınca tavukları kızartın. Servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Mümkünse döküm tavada veya ızgarada yapın. Yok ise yapışmayan bir tava tercih edin. İsterseniz bütün tavuk alıp, kemiklerini çıkarttırarak parçalatıp, tokmakla dövüp biraz inceltikten sonra külbastınızı hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...