ENGİNAR KIZARTMA (BALIK ENGİNAR)
4 Kişilik
Malzemeler:
- 4 adet enginar
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Enginarları ince uzun dilimler halinde doğrayın. Yumurtalı bulamaca koyun. İyice karıştırın.
Sıvı yağı ısıtın. Enginar dilimlerini tek tek kızgın yağa atın. Nar gibi kızarınca fazla yağlarını alması için havlu kağıdın üstüne çıkarın. Et, tavuk yanında garnitür olarak servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Hazırladığınız yumurtalı hamur ile kabak, havuç, patlıcan gibi bir çok sebzeyi bu şekilde kızartabilirsiniz. Hepsine çok yakışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder