BADEMLİ PİLAV / Kişniş Otu

Pazar, Ağustos 21, 2016

BADEMLİ PİLAV

Bademli, Pilav, Tarifi, Pilav tarifleri, Kişniş Otu, Kisnis, Glütensiz, Kolay, Vejetaryen
Bir önceki tarifim olan zeytinyağlı nohudun yanına yaptığım bademli pilavı beğeneceğinize eminim. Sunumu biraz damak zevkinize kalmış diyeceğim. Sadece bademli yapabileceğiniz gibi, bademli ve dereotlu veya bademli ve frenk soğanlı yapabilirsiniz. Hepsi de nefis oluyor. 
Evet, bu nefis pilav hakkında önerilerimde bittiğine göre tarife geçebilirim :)
Bademli, Pilav, Tarifi, Pilav tarifleri, Kişniş Otu, Kisnis, Glütensiz, Kolay, VejetaryenBADEMLİ PİLAV
4 kişilik
Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 avuç badem
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çeyrek demet dereotu 
Bademlerin kabuğunu kolayca soyabilmek için kaynar suda 10 dakika kadar bekletin. Kabuklarını soyun. Pirinci, suyu berraklaşana kadar yıkayın ve süzün.
Bir tencereye yağları koyun. Isınınca pirinci ekleyin. Bademleri ekleyin. 2-3 dakika kavurun. Suyu ve tuzu katın. 
Kaynayınca ateşi kısıp, suyunu çekene kadar pişirin. (Suyu çektiği halde pirinçler hala biraz sertse yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.) Pişince ateşi kapatın.
Bademli, Pilav, Tarifi, Pilav tarifleri, Kişniş Otu, Kisnis, Glütensiz, Kolay, Vejetaryen
Dereotunu iyice doğrayın. Pişmiş olan pilava ekleyip karıştırın. 5-10 dakika dinlendirin. Servis edin. Afiyet olsun.
Bademli, Pilav, Tarifi, Pilav tarifleri, Kişniş Otu, Kisnis, Glütensiz, Kolay, VejetaryenNOT: Yukarıda da dediğim gibi sade veya dereotlu veya  frenk soğanlı yapabilirsiniz. (Frenk soğanının yeşil kısımlarını katın)
Bu pilavdaki yağ oranı da sizin damak zevkinize kalmış. İster sadece tereyağı, ister zeytinyağı veya oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder