Sayfalar

11 Nisan 2017 Salı

EKMEK HAMURUNDAN PRATİK PİZZA

EKMEK HAMURUNDAN PRATİK PİZZA
10 kişilik
Malzemeler:

  • 2 adet ekmek hamuru
  • İstediğiniz kadar sucuk
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3-4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 3-4 yemek kaşığı çekirdeği çıkarılmış zeytin
  • 150 gram kaşar peyniri rendesi
  • Taze fesleğen
Sosu için:
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  1. İlk önce sosu yapın. Domatesleri rendeleyin. Tavada tereyağını eritip, domates salçasını katın. 
  2. İyice karışınca domates rendesini ve tuzu ekleyin. 7-8  dakika pişirin. En son kekiği katıp, ateşi kapatın.
  3. Pizzayı yapacağınız tepsiyi yağlayın. Hamuru her yeri eşit kalınlıkta olacak şekilde üzerine yayın.
  4. Sosu üzerine sürün. Kaşar peynirinin birazını ayırıp, kalanı sosun üzerine yayın. 
  5. Sucuk, kırmızı ve yeşil biber, mısır, yeşil ve siyah zeytin ile süsleyin. 
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
  7. Pizzayı fırından çıkarıp ayırdığınız kaşar rendesini üzerine serpin. Taze fesleğen yaprakların da yerleştirin. 
  8. Tekrar fırında 5 dakika pişirin. Nefis pizzanız hazır. afiyet olsun.

NOT: Bu güzel tarif için Gülhan'cığıma çok teşekkür ediyorum :)
Pizza ile ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum.
Malzemeler sizin damak zevkinize kalmış. İstediğinizi kullanabilirsiniz.
Yine isterseniz en üstüne kaşar rendesi dökmeye bilirsiniz.
Hamuru hazır almak istemiyorum. Kendim yapacağım derseniz.
1 su bardağı ılık su, 3,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 10 gram yaş maya ile hamuru hazırlayıp. 2 katı olana kadar mayalamanız yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...