10 kişilik
Malzemeler:
- 2 adet ekmek hamuru
- İstediğiniz kadar sucuk
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 3-4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
- 3-4 yemek kaşığı çekirdeği çıkarılmış zeytin
- 150 gram kaşar peyniri rendesi
- Taze fesleğen
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- İlk önce sosu yapın. Domatesleri rendeleyin. Tavada tereyağını eritip, domates salçasını katın.
- İyice karışınca domates rendesini ve tuzu ekleyin. 7-8 dakika pişirin. En son kekiği katıp, ateşi kapatın.
- Pizzayı yapacağınız tepsiyi yağlayın. Hamuru her yeri eşit kalınlıkta olacak şekilde üzerine yayın.
- Sosu üzerine sürün. Kaşar peynirinin birazını ayırıp, kalanı sosun üzerine yayın.
- Sucuk, kırmızı ve yeşil biber, mısır, yeşil ve siyah zeytin ile süsleyin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Pizzayı fırından çıkarıp ayırdığınız kaşar rendesini üzerine serpin. Taze fesleğen yaprakların da yerleştirin.
- Tekrar fırında 5 dakika pişirin. Nefis pizzanız hazır. afiyet olsun.
NOT: Bu güzel tarif için Gülhan'cığıma çok teşekkür ediyorum :)
"Pizza" ile ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum.
Malzemeler sizin damak zevkinize kalmış. İstediğinizi kullanabilirsiniz.
Yine isterseniz en üstüne kaşar rendesi dökmeye bilirsiniz.
Hamuru hazır almak istemiyorum. Kendim yapacağım derseniz.
1 su bardağı ılık su, 3,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 10 gram yaş maya ile hamuru hazırlayıp. 2 katı olana kadar mayalamanız yeterli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder