İNCİR TATLISI
4-5 Kişilik
Malzemeler:
- 16 adet kuru incir
- 16 adet adet ceviz içi
- 1/2 su bardağı süt
Cevizi içini iri parçalara bölün. İncirlerin içine yerleştirin. (Tam da koyabilirsiniz.)
Bir tencereye dizin. Üzerine süt dökün. Ocağa koyun. Kaynamaya başladığı an ateşi kapatın. Kapağını örtüp 2-3 saat sütte bekletin.
Soğumuş tatlıyı isterseniz süt kaymağı ile veya sade servis edin.
Sütle kaynatabilirsiniz ama süt bir süre sonra incirin üzerine yapışıyor. Lezzette bir sorun yok ama görsel olarak hoş olmuyor. (Başıma geldiği için biliyorum)
O yüzden kaynar sütte bekletmeniz yeterli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder