Sayfalar

15 Nisan 2017 Cumartesi

ŞEKERSİZ İNCİR TATLISI

Kolay, lezzetli ve şekersiz, sağlıklı bir tatlı arıyorsanız, İncir tatlısı tam sizlik. Hiç şeker katmadan yapıyorsunuz. Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerdiği bir tatlı. Sizlere de öneriyorum.
İNCİR TATLISI
4-5 Kişilik
Malzemeler:
  • 16 adet kuru incir
  • 16 adet adet ceviz içi
  • 1/2 su bardağı süt
Kuru incirleri 10 dakika kadar ılık suda bekletin. Yumuşayınca saplarını kesip, içini hafifçe oyun.
Cevizi içini iri parçalara bölün. İncirlerin içine yerleştirin. (Tam da koyabilirsiniz.)
Bir tencereye dizin. Üzerine süt dökün. Ocağa koyun. Kaynamaya başladığı an ateşi kapatın. Kapağını örtüp 2-3 saat sütte bekletin.
Soğumuş tatlıyı isterseniz süt kaymağı ile veya sade servis edin.
NOT: Tatlıyı süt yerine su ile de yapabilirsiniz. O zaman kaynadıktan sonra 5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Sütle kaynatabilirsiniz ama süt bir süre sonra incirin üzerine yapışıyor. Lezzette bir sorun yok ama görsel olarak hoş olmuyor. (Başıma geldiği için biliyorum) 
O yüzden kaynar sütte bekletmeniz yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder