Sayfalar

4 Haziran 2017 Pazar

KREMALI MİLFÖY KÜLAHLARI

KREMALI MİLFÖY KÜLAHLARI
6-8 kişilik
Malzemeler:
  • 3-4 adet dikdörtgen milföy
  • 250 ml. süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurtanın sarısı (Birisi milföye sürmek için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Arzuya göre çilek veya muz vs
  • Üzerini süslemek için pudra şekeri
Önce kremasını hazırlayın. Sütü, unu, nişasta ve toz şekeri, yumurtanın sarısını bir tencereye koyun. Topaklanmaması için iyice karıştırın. Ocağı yakıp karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynayınca 5-6 dakika kısık ateşte pişirmeniz yeterli olacaktır. Ateşi kapatın. Tereyağını ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. 
Üzerinin kaymak tutmaması için arada karıştırarak ılınmasını sağlayın. Üzerine stret folyo kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın. (Streç folyo kremaya temas edecek şekilde kapatılmalı)
Oda sıcaklığında yumuşamış milföyleri 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Külah şeklindeki kalıplara sarın. Eğer bu tür kalıbınız yok ise alüminyum folyodan veya yanmaz kağıttan bu şekilde külahlar hazırlayabilirsiniz. 
Hazırladığınız milföylere yumurta sarısı sürün. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 15 dakika pişirin. (10 dakikadan sonra ara sıra kontrol ediniz)
Pişmiş milföyleri kalıplarından çıkarıp soğumaya bırakın. Hazırladığınız soğuk kremayı bir krema sıkacağı yada kaşıkla içlerine doldurun.
Küçük küpler halinde doğradığınız meyveler ve rende çikolata ile süsleyiniz. 
NOT: Kremanın yarı ölçüsünü verdim. Çünkü bu kremayla hem külahlı milföyleri hemde kremalı milföy pastaları yapmıştım. 
İsterseniz kremaya kakao veya bitter çikolata katıp kakaolu yapabilirsiniz. Damak zevkinize göre değiştirebileceğiniz harika ve pratik bir tatlı.
Eğer krema soğurken çok katılaşmış ise çözümü kolay. 2-3 yemek kaşığı sütü döküp karıştırarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Ne kadar harika görünüyor. Çok yaratıcı bir tarif olmuş.
    Lezzeti de süperdir, kesin. Emeklerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim. Milföy hamuru en sevdiğim hamurlardan. İstediğiniz şekli verip pratik tatlı ve tuzlular hazırlayabiliyorsunuz. Bu külahları da çok sevdim. İçini istediğiniz herşeyle doldurabiliyorsunuz. Kahvaltıya peynirli harika olur.😘😘

      Sil