LİMONLU SARIMSAKLI "TAVUK"
4 kişilik
Malzemeler:
- 300 gram kadar tavuk göğüs eti
- 4 diş sarımsak
- 1 küçük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber (paprika)
- 1 limonun suyu
- Çeyrek maydanozun yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk etini 1 cm kalınlığında ince şeritler halinde doğrayın.
Sarımsakları ezin veya küçücük doğrayın.
Kuru soğanı küçücük doğrayın.
Maydanoz yapraklarını incecik doğrayın.
Bir tavaya sıvı yağı koyun. Isınınca tavuk etlerini koyun. Yüksek veya orta ateşte pişirmelisiniz. Sulanmadan kavrulmalı.
Kuru soğanı ve sarımsağı ve paprikayı ekleyip 3 dakika kadar ara sıra karıştırarak kavurun. Tuzu ve limon suyunu ekleyin. Karabiberi ekleyin. Karıştırıp ateşi kapatın.
Doğranmış maydanozu ekleyin. Nefis yemeğiniz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder