Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tarifi
20 adet
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1/2 bağ ıspanağın yaprakları
- 100 gram kadar beyaz peynir veya böreklik peynir
- 2 yumurta
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
- karabiber, toz kırmızı biber
İncecik doğrayıp bir tutam tuz ekleyerek yumuşaması ve suyunu vermesi için yoğurun. Daha sonra sıkarak fazla suyunu dökün.
Peyniri ezip ıspanaklar karıştırın. Arzuya göre karabiber ve toz kırmızı biber ekleyin.
Peynir tuzsuz ise biraz tuz ekleyin.
Bir kaba sıvı yağı, yumurtanın beyazını, maden suyunu karıştırın.
Yumurtanın sarısını ayrı bir kapta üzerini kapatarak buzdolabına saklayın. Daha sonra böreklerin üstüne sürülecek.
ilk yufkayı serin. Üzerine bolca sıvı malzemeden döküp her tarafına yayın. 2. yufkayı bunun üstüne yerleştirin. Tekrar sıvı malzemeden sürün ve son yufkayı da yayın. Ona da sıvının kalanı dökün ve her yerine yayın. Önce artı şeklinde dört eşit üçgen parçaya kesin.
Sonra her parçayı 5 eşit uzun üçgen parça olacak şekilde bölün. Geniş kenarlarına iç malzemeden koyun. Sigara böreği gibi sarın. İçindeki malzemenin akmaması için kenarlarını çok az içe kıvırıp kapatın.
Buzdolabında en az 12 saat bekletin. Sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, üstlerine yumurta sarısını sürün.
Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Ellerinize sağşlık. Ispanaklı börekte peyniri bir türlü sevemedim.
YanıtlaSilBen ıpanaklı peynirli de seviyorum. Ama tercih etmem gerekirse hafif pişirilmiş ıspanaklı böreği ben de kesinlikle tercih ederim 😊😍🙏🏻
SilElinize sağlık.Pratik bir tarifmiş.Kesinlikle deneyeceğim:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Hakikaten pratik. Çok önceden hazırlayıp istediğiniz zaman pişirebileceğiniz bir börek. Şimdiden afiyet olsun :) Sevgiler..
Sildenediğim ve memnun kaldığım bir tarif.Eline emeğine sağlı
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Sizinde elinize sağlık. Böreğin her türlüsü sevilir. Şimdi ıspanaklı börek yapma zamanı :)
Sil