DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE / Kişniş Otu

Pazartesi, Eylül 11, 2017

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

Damla-Çikolatalı-Kurabiye-Tarifi-nefis, lezzetli, Kişniş otu, Çay saati

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ
12 adet
Malzemeler:
  • 1 su bardağı un
  • 50 gram  tereyağı
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker veya toz şeker
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tereyağını eritin.
Tüm malzemeyi bir kapta yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar karıştırın. 
Bir kaşık yardımıyla veya avucunuzda yuvarlayarak şekil verip yağlanmış kağıt serili tepsiye biraz aralıklı dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
NOT: Bu kurabiye pişince yayılan kurabiyelerden değil. Birazcık yayılıyor. Daha ince ve tamamıyla yayılmış "kurabiye" olsun derseniz yağı bir kaşık daha artırmanız yeterli olacaktır.

1 yorum:

  1. Kurabiye nasıl da güzel bir şey yanına sıcak da çay.. Ellerinize sağlık :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil