KREM ÇİKOLATALI POĞAÇA:
30 adet
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı erimiş tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 6 su bardağı un
- İçine Krem Çikolata(ben Nutella kullandım)
Derin bir kaba unun 5 su bardağını koyun. ortasını açıp ılık süt, su,sıvı yağ ve tereyağını, kuru mayayı ve toz şekeri ekleyin. Tuzu unun üzerine dökün. Parmak uçlarınızla mıncıklayarak hamur haline getirin. Kalan 1 bardak unu azar azar ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Un tam gelebilir veya biraz artabilir.
Bir kaç dakika yoğurup kıvamlı bir hamur elde edin. Kabın üstünü streç filimle veya nemli bir bezle kapatıp 1-2 saat mayalanmaya bırakın.
Hamur 2 katı olunca bir kere daha yoğurun. Cevizden büyük parçalar koparıp. Avuç içiniz kadar açın. Ortasına çikolatalı fındık kreması koyun. uçlarından büzerek kapatın. Tekrar yuvarlayıp, poğaça şekli verin.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.NOT: İsterseniz krem çikolata yerine fıstık ezmesi, sade fındık ezmesi kullanabilirsiniz. Yine çikolatalı kremanın içine muz ezip daha değişik bir iç malzeme hazırlayıp katabilirsiniz.
Ayrıca reçel veya marmelat da güzel olur.
Aynı hamuru tuzlu yapabilirsiniz. Toz şekeri yarı yarıya azaltmanız yeterli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder