Mastabe, Osmanlı Mutfağında sıkça yapılan bir yemek. Aslında çoğumuzun bildiği Sarımsaklı Yoğurtlu Pazı yemeği. Meze olarak da kullanabileceğiniz gerçekten çok lezzetli bir yemek. Anadolu'da bazı yörelerde Borani olarak veya ayran aşı olarak biliniyor ve ıspanak gibi yeşil sebzelerle de yapılıyor.
Onların benzeri bir yemek. Hafif ve kolay yapılan yemekleri sevdiğim için sizlerle paylaşmak istedim. İşte tarifi;
Mastabe Tarifi:
4 KişilikMalzemeler:
- Yarım kilo (2 demet) pazı
- Yarım kilo süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı su
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pazıyı iyice yıkayın. İri parçalar halinde doğrayın. Kaynayan suyun içine koyun. 5 dakika haşlayın. Önceden hazırladığınız soğuk suyun içine çıkarın. Sonra iyice süzün.
Sarımsağı ezin. Yoğurda katın. suyu ve tuzu ekleyip karıştırın.
Son olarak iyice süzülen pazıyı da ekleyip güzelce karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağını gezdirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder