KUŞ ÜZÜMLÜ BAHARATLI KEK TARİFİ / Kişniş Otu

Cumartesi, Ekim 21, 2017

KUŞ ÜZÜMLÜ BAHARATLI KEK TARİFİ

Kuş, Üzümlü,Baharatlı, Kek, tarifi, Çay, Keyfi, İkram
Değişik kek tarifi arayanlara önereceğim bir kek. Kuş üzümü katılıyor. Ayrıca baharatlarla aroması zenginleştirilmiş. Baharatlar tam kıvamında. Baskın tatları yok.  Deneyin derim.
KUŞ ÜZÜMLÜ BAHARATLI KEK
8-9 kişilik
Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı (yaklaşık 1/2 su bardağı ediyor)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar,
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kuş üzümü (40-50 gram)
  • 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri(üzerini süslemek için isteğe bağlı)
Kuş üzümlerinin saplarını temizleyip, yumuşaması için sıcak suda 5-10 dakika bekletin. Süzün. Havlu kağıt üzerine alıp kurulayın. 1 tatlı kaşığı un ekleyip karıştırın.
Tereyağını eritin. Sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Yumurtaları karıştırma kabına kırın. Toz şekeri de ekleyip rengi açılana ve pürüzsüz olana kadar çırpın. Süt, yağ, un, kabartma tozu ve baharatları ekleyip 2-3 dakika çırpın. Kuş üzümü de katın. Kaşıkla karıştırın. 
Yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.
NOT: Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebiliyor. 35. dakikadan sonra keke temiz kuru bir bıçak veya kürdan batırın. Kuru çıkarsa pişmiş demektir. Hafif nemli ise 5-10 dakika daha pişirin. 

2 yorum:

  1. Yaklaşan kış için çok ideal sanki.. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kışın da iyi gider. Baharat olarak sevdiğiniz başka baharatları da ekleyebilirsiniz. Sevgiler :)

      Sil