Cumartesi, Ekim 14, 2017

Kivi Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır?

Reçel, tatlı, kış, meyve, kahvaltılık, kişniş


Kivi reçelini ilk defa denedim. Çok güzel bir reçel oldu. Hafif yeşilimsi rengi, ağza arada gelen ve çıtır çıtır patlayan çekirdekleri ve nefis kivi parçaları ile bence güzel ve değişik aromalı bir reçel oldu. İlk defa yaptığım için karanfil veya tarçın gibi aromalar katmadım. Belki yakışmaz diye düşündüm. Bu haliyle de nefis oldu. Değişik reçeller seviyor iseniz deneyin derim.


Kivi Reçeli Malzemeleri:

  • 1 kilo  kivi
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 limonun suyu

Kivi Reçeli Nasıl Yapılır?


    Kivi, reçel, tarif, kış, hazırlıkları, kahvaltı
  1. Kivinin kabuklarını soyun. İri parçalar halinde doğrayın.
  2. Reçeli kaynatacağınız tencereye bir sıra kivi bir sıra toz şeker olarak koyun.
  3. Bir gece önceden hazırlayıp sabaha kadar sulanması için bekletin.
  4. Sulanan reçeli kısık ateşte kaynayana kadar arada karıştırın. Kaynayınca 15 dakika pişirin. (Üzerine biriken köpükleri arada kaşıkla alın. Kaynamadan hemen evvel 1 çay kaşığı tereyağı eklemeniz köpük oluşmasını engelleyebilir.)
  5. Sürenin sonunda içindeki taneleri süzgeçle bir tabağa çıkarıp, suyunu 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Taneleri geri ekleyin.
  6. Limon suyunu ekleyin. Karıştırın. Yarım dakika sonra kapatın.
  7. Kaynarı geçince temiz kavanozlara doldurup, kapağını sıkıca kapatın. Ters çevirerek kapağın mühürlenmesi için iyice soğuyana kadar bekletin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder