Handan hanıma sevgilerimi gönderiyorum. Ellerine sağlık :)
Nevzine Tatlısı
20 Dilim
Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz içi
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 5 damla limon suyu
- 1/2 su bardağı pekmez
- Yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, sütü, tahini ve sirkeyi iyice karıştırın.
- En son kabartma tozunu ve unu azar azar yedirin.
- Parçaladığınız ceviz içini de ekledikten sonra yağlanmış tepsiye eşit kalınlıkta yayın.
- Çatal yardımıyla bastırarak şekil verin.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 25-30 dakika pişir.
- Nevzine fırında pişerken şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencerede karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkın. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın.
- Ocaktan alıp pekmezi karıştırın. Oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
- Nevzine piştiği zaman fırından çıkarın. 2 dakika dinlendirip, şerbeti üzerine dökün.
- Nefis şerbetli tatlınız Nevzine hazır.
- Afiyet olsun.
ilk defa duyduğum bir tatlı :)
YanıtlaSilKayseri yöresine ait bir tatlı. Tatsanız beğeneceğinize eminim :)
Silİsmi farklı olunca herhalde acaip, ismini bilmediğim malzemeler falan kullanılıyor sandım. :)
YanıtlaSil:) Bilindik malzemeler.Belki başka yörelerde başka isimlerle de yapılıyordur.
Sil