Kabaklı Peynirli Spagetti Tarifi, Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Salı, Ocak 23, 2018

Kabaklı Peynirli Spagetti Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kabaklı, Peynirli, Spagetti, Tarifi, Lezzetli, Nefis, Yemek, Kişniş Otu

Değişik makarna tarifi arıyorsanız, buyrun! Kabaklı, peynirli makarna tarifini mutlaka denemelisiniz. Ben bu tarifi spagetti ile yaptım, siz evde hangi makarna türü varsa veya hangi makarna çeşidini daha çok seviyorsanız onla yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kaç Kişilik:
6 Kişilik

Kabaklı Peynirli Spagetti Malzemeleri:

  • 1 paket spagetti makarna (Başka makarna olabilir)
  • 4 büyük kabak (1 kg)
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gram beyaz peynir veya lor veya tulum peyniri
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz (Makarna suyuna)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Kabaklı Peynirli Spagetti Nasıl Yapılır?


  • Kabakları iri küpler halinde doğrayın.
  • Maydanoz ve dereotunu saplarından ayırdıktan sonra incecik doğrayın.
  • Sarımsakları ezin. Peyniri rendeleyin veya çatalla ezerek hazırlayın.
  • Derin bir kaba sıvı yağı koyun. Isınınca kabakları ekleyin. Yüksek ateşte 2 dakika soteleyin. Sarımsakları katın. 2 dakika kadar soteledikten sonra. 1 su bardağı suyu ekleyin.
  • Yarım çay kaşığı tuzu ve karabiberi de ilave edip kaynayınca orta ateşte 10 dakika pişirin.
Kabaklı, Peynirli, Spagetti, Tarifi, Makarna, Yemek, Nefis, Kişniş Otu

  • Makarna suyuna 1 yemek kaşığı tuzu ekleyip kaynayınca spagettiyi katın. 10 dakika pişirin.
  • Suyunu süzerek kabakların üzerine döküp iyice karıştırın.
  • 5 dakika dinlendirin ve servis edin.

Afiyet olsun.

NOT: Bu tarife ceviz  çok yakışıyor. Özellikle denemenizi isterim. Biz kattık harika oldu. Ama fotoğrafları daha önceden çektiğim için ceviz yok maalesef :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder