Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Kabaklı Peynirli Spagetti Malzemeleri:
- 1 paket spagetti makarna (Başka makarna olabilir)
- 4 büyük kabak (1 kg)
- 2 diş sarımsak
- 100 gram beyaz peynir veya lor veya tulum peyniri
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek demet dereotu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz (Makarna suyuna)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Kabaklı Peynirli Spagetti Nasıl Yapılır?
- Kabakları iri küpler halinde doğrayın.
- Maydanoz ve dereotunu saplarından ayırdıktan sonra incecik doğrayın.
- Sarımsakları ezin. Peyniri rendeleyin veya çatalla ezerek hazırlayın.
- Derin bir kaba sıvı yağı koyun. Isınınca kabakları ekleyin. Yüksek ateşte 2 dakika soteleyin. Sarımsakları katın. 2 dakika kadar soteledikten sonra. 1 su bardağı suyu ekleyin.
- Yarım çay kaşığı tuzu ve karabiberi de ilave edip kaynayınca orta ateşte 10 dakika pişirin.
- Makarna suyuna 1 yemek kaşığı tuzu ekleyip kaynayınca spagettiyi katın. 10 dakika pişirin.
- Suyunu süzerek kabakların üzerine döküp iyice karıştırın.
- 5 dakika dinlendirin ve servis edin.
Afiyet olsun.
NOT: Bu tarife ceviz çok yakışıyor. Özellikle denemenizi isterim. Biz kattık harika oldu. Ama fotoğrafları daha önceden çektiğim için ceviz yok maalesef :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder