- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket bebe bisküvi
- Çilek veya muz
Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye sütü, unu, toz şeker, krema ve yumurta sarısını koyun. İyice karıştırın. Ateşi yakın. Devamlı karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
- Ocağı kapatıp vanilyayı ekleyin. Üzerinin kaymak tutmaması için arada bir karıştırarak soğutun. Ya da üzerine muhallebiye temas edecek şekilde streç film kapatın. Kaymak tutmayacaktır.
- Muhallebi soğurken bebe bisküvilerini rondoda çekerek iyice ufaltın.
- Çilekleri ince dilimleyin.
- Muhallebiyi 2 dakika kadar mikserle çırpın.
- İster bir servis kabına isterseniz kup bardaklara en alta biraz bisküvi, sonra kenarlara çilek veya muz dilimleri, ortaya muhallebi, sonra tekrar bisküvi ve muhallebi, çilek sıralamasıyla keyfinize göre süsleyin.
- Soğuması için buzdolabında bekletin.
Servis edin. Afiyet olsun.
NOT (Magnolia Tatlısı Püf Noktaları):
Bebe bisküvisi yerine yulaflı, burçak gibi bisküviler kullanabilirsiniz. Ayrıca özellikle fındığı bisküvi ile rondodan geçirerek fındıklı bisküvi hazırlayıp kullanabilirsiniz. Daha da lezzetli olacaktır. Krema bulamazsanız toz krem şanti katarak deneyebilirsiniz.
Ben muhallebiyi sadece un katarak yaptım. Bir de yarısını nişasta katarak deneyeceğim. Daha lezzetli bir muhallebi olursa tarife eklerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder