Çaylı Kek Tarifi & Kek Yapmanın Püf Noktaları / Kişniş Otu

Perşembe, Şubat 01, 2018

Çaylı Kek Tarifi & Kek Yapmanın Püf Noktaları

Çaylı Kek, Kek Tarifi, Cevizli Kek, Tatlı, Çay, Nefis, İkram, Kisnis Otu
Canınız kek istedi. Bütün malzemeleri hazırladınız. Sıra süte geldiğinde "Eyvah evde süt yok!". Kek planı sonraya kaldı. Hayır üzülmeyin. Süt yoksa çay her evde vardır. Hemen bir koyu çay demleyin. Bir su bardağı demli çayı soğumaya bırakın ve keki yapmaya hazırlanın. 
Çaylı kek çocukluğumdan bu yana bildiğim bir kek. Ben sade olan tarifi vereceğim. İçine biraz ceviz kattım. Çok güzel oldu. İsterseniz kakaolu da yapabilirsiniz. Kakaolusunun videolu çekimini aşağıya ekledim. İkisi arasında seçim yap derseniz lezzet ve görüntü olarak kakaolu kek bir adımcık öne geçiyor. Bunu da belirtmek istedim. Seçim damak zevkinize kalmış.


Kaç Kişilik:
8 kişilik 

Çaylı Kek Malzemeleri:

  • 3 adet büyük yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında demli çay
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Çaylı Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları derin bir kaba kırın. iyice kabarana kadar 6-7 dakika çırpın. toz şekeri ekleyin. 2-3 dakika daha çırpın. Çayı ve sıvı yağı ekleyin. Karıştırın.
  • Unu, kabartma tozu ve vanilyayı mümkünse elekten geçirip sıvı malzemelere ekleyin. Cevizi de kattıktan sonra, bir kaşık yardımıyla karıştırın. Unlu malzemeler katıldıktan sonra çok karıştırılmaması gerekiyor.

Çaylı Kek, Kek Tarifi, Cevizli Kek, Tatlı, Çay, Nefis, İkram, Kisnis Otu

  • Yağlanmış kek kalıbının her yerini  1-2 kaşık unla unlayın. Fazlasını dökün. Keki kalıba dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  • Bir kürdanı veya kuru temiz bir bıçağı orta yerine sokun. Temiz ve kuru çıkarsa pişmiş demektir.

Güzel ve Kabarmış Kek Yapmanın Püf Noktaları

  • Kek yapmanın en önemli püf noktası malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır.
  • Yumurtanın çok iyi çırpılması gerekir.
  • Önce sıvı malzemeler sonra kuru malzemeler katılmalıdır.
  • Kuru malzemeler katıldıktan sonra çok az çırpılması bir kaşıkla veya spatulayla birkaç kere karıştırılması kafidir.
  • Kek kalıbı iyice yağlanmalıdır.
  • Fırın önceden ısıtılmalıdır.
  • İlk 30 dakikasında fırın kapağı asla açılmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder