Ana yemeğin yanında tüketilen bulgur pilavını, adeta tek başına bir yemeğe çeviren bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aceleniz varsa, yemekle uğraşmak istemiyorsanız, pratik ve kolay olduğu kadar besleyici ve doyurucu olan tavuklu bulgur pilavını yapabilirsiniz.
Kaç Kişilik:
4-5 Kişilik
Kaç Kişilik:
4-5 Kişilik
Tavuklu Bulgur Pilavı Malzemeleri:
- 500 gram tavuk göğüs eti
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 8 su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
Tavuklu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini 8 su bardağı su ve yarım tatlı kaşığı tuz ile 30-35 dakika pişirin. Süzün ve soğumaya bırakın. Soğuyunca tel tel ayırın. Suyunu da dökmeyin. Pilavda kullanacağız.
- Bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağını koyun.
- Isınınca küçücük doğradığınız kuru soğanı ekleyin. 1-2 dakika pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ezdiğiniz sarımsağı ekleyin. Bir iki karıştırıp bulguru katın. 1 dakika kadar kavurun.
- Parçalara ayırdığınız göğüs etini, kalan tuzu ve karabiberi ekleyip 6 su bardağı tavuk suyunu da kattıktan sonra bulgur suyunu çekip pişinceye kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra kalan 2 yemek kaşığı tereyağını eritip pilavın üzerine gezdirin. Pilavı bir kere karıştırın ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder