Kaç Kişilik:
4 kişilik
Elmalı Patates Püresi Malzemeleri:
- 4 adet patates
- 1 adet yeşil elma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 tutam muskat (isteğe bağlı)
Elmalı Patates Püresi Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun. Üzerini biraz geçecek kadar su koyun. Kaynamaya başlayınca yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Kalan suyu süzün.
- Yeşil elmayı da ayrı bir tencere de yine aynı şekilde pişirin. Kalan suyunu süzün.
- Patates ve elmayı bir tencerede iyice ezip püre haline getirin. Tuzu, tereyağını, sütü ve muskatı ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder