Elmalı Patates Püresi Tarifi, Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Perşembe, Şubat 15, 2018

Elmalı Patates Püresi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Elmalı, Patates, Püresi, Patates püresi, Tarifi, Nefis, Kisnis Otu
Patates püresini elmayla denemiş miydiniz? Ben daha önce denememiştim. Elmalı patates püresi tarifini kızım Ceren verdi. Değişik hoş bir püre. Denemenizi öneririm. Malzemeler arasında bulunan muskatı isteğe bıraktım. Katmayabilirsiniz.


Kaç Kişilik:
4 kişilik
Elmalı, Patates, Püresi, Patates püresi, Tarifi, Nefis, Kisnis Otu, Yemek

Elmalı Patates Püresi Malzemeleri:


  • 4 adet patates
  • 1 adet yeşil elma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tutam muskat (isteğe bağlı)

Elmalı Patates Püresi Nasıl Yapılır?


  • Patateslerin kabuklarını soyun. Üzerini biraz geçecek kadar su koyun. Kaynamaya başlayınca yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Kalan suyu süzün.
  • Yeşil elmayı da ayrı bir tencere de yine aynı şekilde pişirin. Kalan suyunu süzün.
  • Patates ve elmayı bir tencerede iyice ezip püre haline getirin. Tuzu, tereyağını, sütü ve muskatı  ekleyin.

Elmalı, Patates, Püresi, Patates püresi, Tarifi, Nefis, Kisnis Otu
  • İyice karıştırıp 3-4 dakika pişirin.
  • Değişik ve nefis püreniz hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder