Ev yapımı yaş pasta denediniz mi? Pirinç unuyla yapılan kek üzerine yumuşacık krema ve çilek süslemesiyle bu lezzetli keki mutlaka denemelisiniz. Ailenizle yapacağınız kutlamalarda yaş pasta almak yerine bu kek tarifini deneyebilirsiniz. Misafirlerinize ikram edip övgüler alabilirsiniz. Pirinç unlu kakaolu kremalı kek tarifini denemek için buyrun!
Kaç Kişilik:
8-10 Kişilik
Kakaolu Kremalı Kek Malzemeleri:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 avuç ceviz içi (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı soğuk süt (üzerine dökmek için)
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema (200 ml)
- Mevsim meyvesi (üzerini süslemek için)
Pirinç Unlu Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir kapta 1 dakika kadar yüksek ayarda çırpın.
- Köpürünce toz şekeri katın. Köpük köpük olana kadar 2-3 dakika çırpın.
- Sıvı yağı ekleyin. Son olarak tüm kuru malzemeleri mümkünse eleyerek katın.
- En son cevizi de ekleyip karıştırın.
- 170 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürün. 15 dakika daha pişirin.
- Ortasına kuru ve temiz bir bıçak veya kürdan batırın. Kuru çıkarsa pişmiş demektir. Islak çıkarsa bir kaç dakika daha pişirin.
- Fırından çıkarıp ilk sıcağı geçtiği anda soğuk sütü kekin her tarafına dökün. Soğumaya bırakın.
- Kek kalıbında yaptıysanız enine ikiye bölüp 2 parça elde edin.
- Ortasına kremayı sürün. İnce dilimlenmiş çilekler yerleştirin.
- İkinci parçayı üstüne yerleştirin. Kalan kremayı da en üste sürün.
- Çilek veya sevdiğiniz meyvelerle süsleyin.
- Daha lezzetli olması için 1 gece buzdolabında bekletin.
- Ya da en azından 5-6 saat buzdolabında bekletin. Servis edin.
NOT: Ben son yaptığımda tart kalıbında yaptım. Malzeme biraz çok geldi. Taşmaması için bir miktarını muffin kaplarına dağıttım. 5 adet muffin çıktı. Muffin olarak da çok beğenilecek bir kek.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder