Hindistan Cevizli Minik Kurabiye Tarifi / Kişniş Otu

Cuma, Kasım 02, 2018

Hindistan Cevizli Minik Kurabiye Tarifi

Kurabiye tarifleri, Hindistan cevizli tarifler, Çay saati, Kişniş otu, Kolay tarifler

Geçenlerde komşum Eda çok lezzetli ve ağızda dağılan minik kurabiyeler getirdi. Kendisi yapmış. Lezzetine bayıldım. Sizlerle paylaşmak için hemen tarifini istedim. Kesinlikle tavsiye edeceğim yapımı kolay bir kurabiye. İşte tarifi:

Hindistan Cevizli Minik Kurabiye Malzemeleri:

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • Aldığı kadar un
Kurabiyeleri bulamak için:
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Hindistan Cevizli Minik Kurabiye Nasıl Yapılır?


  1. Tereyağı ve sıvı yağı karıştırın. Pudra şekerini, Hindistan cevizini, nişasta ve azar azar katarak unu ekleyin.
  2. Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan cevizden küçük parçalar kopararak yuvarlayın.
  4. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler kızarmayacak. Beyaz kalacak.
  6. Bir kapta Hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın.
  7. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri bu karışıma bulayın.
  8. Servis edin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. uzun süre çay ve kahve yanında ikram etti elinize saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minik kurabiyeler olduğu için çokça çıkıyor. Hindistan cevizi ile yapılan her tatlı o kadar güzel oluyor ki, hepsini çok seviyorum. :)

      Sil