Pazar, Nisan 07, 2019

Zeytinyağlı Yerelmalı Kereviz Yemeği Tarifi



Harika bir zeytinyağlı yapmak istiyorsanız, bu tarifi deneyin derim. Bazen patates de katarak yapıyorum. Gerçekten güzel oluyor. Ayrıca lezzeti bir yana çok sağlıklı bir yemek. İçindeki yerelmasını özellikle çiğ yemeği çok severim. Çocukluğumdan beri kabuğuyla kıtır kıtır yediğim bir sebze. Kereviz ve yerelması genellikle mutfaklarda çok fazla bulunmuyor ama yararları o kadar çok ki baş tacı etmemiz gereken sebzeler iken pek sevilmemeleri çok yazık bir şey. Aslında videolu tarifi yukarıda ama ben malzemeleri aşağıya yine de yazıyorum.

Kaç Kişilik:
6-8 Kişilik

Zeytinyağlı Yerelmalı Kereviz Yemeği Malzemeleri:

Zeytinyağlı yemek tarifleri, zeytinyağlı tarifler, Yemek Tarifleri, Kereviz yemeği, Tarifler,
  • 2 orta boy kereviz
  • 4-5 adet yerelması
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Süslemek için maydanoz yaprakları.

Zeytinyağlı Yerelmalı Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır?


  • Havuç, kereviz, yerelması ve kuru soğanı iri parçalar halinde doğrayın.
  • Tencereye zeytinyağını koyun. Isınınca kuru soğanı ve havucu katıp bir kaç dakika soteleyin.
  • Yerelması ve kerevizi katın. Karıştırın. Pirinci ve tuzu karabiberi ekleyin. Limon suyunun yarısını ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  • Kalan limon suyunu ve birazcık zeytinyağını gezdirin.
  • İncecik kıyılmış maydanoz serpin.
Ilıyınca servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder