Mantarlı Roka Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır? / Kişniş Otu

Pazar, Haziran 23, 2019

Mantarlı Roka Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Roka salatası tarifi, Mantarlı salata tarifleri, Mantar salatası, Salata tarifleri, Kolay tarifler, pratik tarifler
Yine harika bir salata tarifi vereceğim. Malum yazın hafif şeyler yemek lazım. Böyle deyince akla genelde salatalar gelir. Ben de hem doyurucu hem de nefis bir salata tarifi vermek istedim. Gerçi bu salata yaz-kış tercih edebileceğiniz bir tarif. Buyurun tarife; Aşağıda hem videosu hem yazılı tarifi var.


Kaç Kişilik:
4-6 kişilik

Mantarlı Roka Salatası Malzemeleri:

  • 2 demet roka
  • 1 paket mantar (400 gram kadar)
  • 1/2 limonun suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam veya dolmalık fıstık
  • tuz

Mantarlı Roka Salatası Nasıl Yapılır?


  • Mantarları temiz bir bezle silerek temizleyin. Yıkamayın çünkü süngerli yapısından dolayı su çekerler.
  • Mantarları büyüklüklerine göre 2'ye veya 4'e bölün. Kızgın tavaya zeytinyağından biraz ekleyip mantarları yüksek ateşte 5-10 dakika kavurun.
  • İlk önce biraz suyunu verebilir. Daha sonra suyu tekrar çekecek ve kavrulacaktır.
  • Biraz tuz serperek tatlandırın. Ocağı kapatın.
  • Rokayı iri parçalar halinde doğrayın. 
  • Limon suyu, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın. Yarısını rokaların üzerine döküp karıştırın.
  • Rokaların üstüne mantarı yayın. Kalan sosu da dökün.
  • En üste kavrulmuş susam veya dolmalık fıstığı ekleyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder