Salı, Şubat 18, 2020

HAVUÇLU MOZAİK PASTASI

Pasta tarifleri, Tatlı Tarifleri, Havuçlu Mozaik tatlısı,Mozaik tatlısı nasıl yapılır,
En sevdiğim ve en kolay tariflerden birisi. Havuç o kadar çok yakışıyor ki. Gerçi bu pastayı elma, ayva ve bal kabağı ile de yapmışlığım var. Bal kabağı nefis oluyor. Yani istediğiniz sevdiğiniz bir meyve ile yapabilirsiniz. 
Videolu tarifini YouTube kanalım olan Şafaktan Kolay Tarifler kanalıma ekledim. Tabi buraya da koyacağım. Diğer videolarım için kanalıma beklerim. Abone olursanız çok sevinirim.Evet artık tarife geçeyim.

Havuçlu Mozaik Tatlısı Nasıl Yapılır?
10 kişilik
Malzemeler:
  • 1 kilo havuç
  • 1,5 paket pötibör bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 paket Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
Havucu rendeleyip tencereye koyun.
Üzerine toz şekeri ekleyin.
Karıştırıp salacağı suyunu çekene kadar 15 dakika pişirin.
Tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
Vanilyayı, ceviz içini ekleyin. Karıştırıp ateşi kapatın.
Kaynarı çıkınca iri parçaladığınız bisküvileri ekleyin.
İyice karıştırıp streç film kapladığınız ve Hindistan cevizi serptiğiniz bir kaba koyarak şekil verin.
Buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Bol Hindistan cevizi serpip servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder