Reçel seviyorsanız, kışın en lezzetli ve bol C vitamini deposu meyveleri olan portakal, greyfurt ve limon ile harika bir Narenciye Reçeli yapabilirsiniz.
Ben sizin için yaptım. Lezzetine doyamadığım gibi güneşi hatırlatan rengine de bayıldım. Şimdiye kadar portakal kabuğu reçeli yapmışlığım vardı. Bu reçeli ilk defa yaptım. Kesinlikle denemenizi isterim.
Sizin için videolu yapımını aşağıda paylaşacağım. Ayrıca ayrıntılı anlatımını da yazacağım. Umarım videomu seyrederek YouTube kanalım olan Şafaktan Kolay Tarifler e destek olursunuz. Şimdiden teşekkürler :)
Malzemeler:
- 10 adet sıkmalık portakal
- 3 adet greyfurt
- 2 adet limon
- 700-750 gram toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 3-4 adet karanfil
- 1 çay bardağı su (Meyvelerin suyu az olursa kullanılacak)
Meyvelerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini, beyaz etli kısımları ve ince zarları temizleyin. Çünkü bunlar kalırsa reçeliniz acı olur.
İri küpler halinde doğrayın.
İri küpler halinde doğrayın.
Toz şekeri ekleyip karıştırın.
Üzerini kapakla örtüp 12 saat veya geceden bekletin.
Malzeme sulanacaktır. Eğer suyu azsa 1 çay bardağı su ekleyin.
Benim meyvelerim çok sulu idi. Eklemedim.
Karanfil ve tarçın çubuğunu katıp karıştırın.
Tahta kaşık kullanın. Hep aynı yöne karıştırın.
Kaynayınca ateşi biraz kısarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
26. dakika da bir kaşık reçeli yayvan bir kaba koyun. Çay tabağı olabilir ve buzlukta 2-3 dakika bekletin. Daha yoğun çıkıyorsa kıvamından anlarsınız. Reçel tamam demektir.
Önceden 10 dakika kaynatarak sterlize ettiğiniz ve kuruttuğunuz kavanozlara kaynarken doldurup kapağını kapatın. ters çevirerek kapağın mühürlenmesini sağlayın.
Sterlize işlemini yapmak için, bir tencerenin dibine bir bez koyup kavanozları ve kapakları yerleştirin.
Cam kavanozlar tencereyle direkt temas etmesin.
Cam kavanozlar tencereyle direkt temas etmesin.
Üstünü geçecek kadar su doldurun. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın 10 dakika kadar kaynatın. temiz bir tutacakla çıkarıp temiz bir beze ağız kısımları aşağı gelecek halde yerleştirip içinin kurumasını sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder