Cumartesi, Mart 21, 2020

ALİ NAZİK TARİFİ

Ali Nazik Tarifi, Kebap Tarifleri ve kolay yemek tarifleri videolarıyla sizleri bekliyor!
Güneydoğunun meşhur kebaplarından Ali Nazik yemeğinin tarifini vermek istiyorum. Özellikle yazın patlıcanın en lezzetli olduğu zamanlarda kolayca yapabileceğiniz parmak yedirten bir yemektir kendileri :)
Ben de çok severim. Gerçekten çok lezzetli bir yemek. Yapımı da çok kolay olunca sık sık yapabilirsiniz. Videolu tarifini vereceğim. Altta da açıklamalı tarif yazacağım. Umarım videomu seyreder ve YouTube kanalıma abone olursunuz. Zili de aktif ederseniz yüklenen yeni videolarımdan hemen haberdar olursunuz. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

3 kişilik
Malzemeler:
  • 3-4 adet patlıcan
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tatlı veya acı toz kırmızı biber
  • 300 gram kıyma (kişi başı 100 gram-150 de olabilir)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı su

  1. Patlıcanları bir kaç yerinden deldikten sonra
  2. 250 derece fırında veya ızgara kısmında veya ocakta közmatik tenceresinde kabukları kararıp yanıyor gibi olana kadar pişirin.
  3. Kabuklarının kolay soyulması için bir poşete veya bir kaba koyarak kapalı bir vaziyette 10 dakika bekletin. Kabukların daha kolay soyulduğunu göreceksiniz.
  4. Patlıcanlar beklerken bir tavaya kıymayı koyun. 2 yemek kaşığı yağı ekleyin. Kıymanız yağlı ise yağ katmasanız da olur.
  5. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kavurun  Kurumaması için yarım çay bardağı suyu ekleyin. En son tuzun yarısını katın. Kırmızı biberi ekleyin ve ocağı kapatın.
  6. Patlıcanların kabuğunu soyup, incecik doğrayın.
  7. Yoğurda ezdiğiniz sarımsağı, kalan tuzu ve patlıcanı ekleyip karıştırın.
  8. Servis tabağına yoğurtlu patlıcanı yayın. 
  9. Üzerine Kıymayı yayın.
  10. Bu nokta da isterseniz üzerine 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı gezdirebilirsiniz. Kesinlikle isteğe bağlı. Orijinalı yukarıda anlattığım şekildedir.
  11. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder